logo

Terve!

Kirjoitan blogikirjoitustani tällä kertaa täällä Tampereen Hervannassa, jossa olen aloittanut tänä syksynä opintoni. Opiskelen tosiaan Tampereen Teknillisessä Yliopistossa DI-opettaja-koulutusohjelmassa eli tulen aikanaan suorittamaan myös matemaattisten aineiden opettajan pätevyyden. Syksyni onkin pitänyt sisällään kaikenlaista kiirettä opiskelujen suhteen, joten golf on saanut jäädä hieman sivummalle tänä syksynä. Voin vain todeta sen, kuinka suuri etu meillä Nivalassa on se, että pelaamaan pääsee avausviikonloppua lukuunottamatta käytännössä aina silloin kuin haluaa. Täällä etelässä ei enää noin vain lähdetä iltaysiä pelaamaan, vaan peliajat täytyy varata oikeasti hyvissä ajoin.

Tämä golfkausi oli osaltani edellisen kauden tapaan välivuoden omainen, sillä kotiuduin Jääkäriprikaatista kesäkuun puolessavälissä. Armeijavuosi oli kyllä sen verran hieno kokemus, että golfkauden kunnollisen aloittamisen viivästyminen ei jäänyt harmittamaan. Heinä- ja elokuu pitivätkin sitten sisällään useamman niin alueellisen kuin kansallisen tason juniorikilpailun ympäri Suomea pohjoisimman kisan ollessa Torniossa ja eteläisimmän Espoossa asti. Kauteni on ollut kuitenkin haastavamman puoleinen eikä kovin montaa ehjää suoritusta jäänyt kisoista käteen. Epätasaisuus on leimannut peliäni, hyvän kierroksen jälkeen saatettiin tulla alaspäin melkoisellakin ryminällä tuloksien suhteen. Päällimmäisenä kisoista jää mieleen aivan mukavasti sujunut Lappajärven FJT-osakilpailu kierrostuloksin 78 ja 80, jolla heltisi sijoitus 40 parhaan joukkoon 90 pelaajan kisassa. Rehellisyyden nimissä täytyy se sanoa, että ei tältä kaudelta liikoja voinut edes odottaa talviharjoittelun ja alkukauden jäädessä väliin kokonaan.

NSG:n junnutoiminnassa oli aivan hyvä meno ja meininki kesän aikana. Golfkerhon osallistujamäärä vakiintui reiluun puolen kymmeneen, mikä on positiivista edellisiin vuosiin verrattuna. Toki kevään ja alkukesän ensimmäiset kerhokerrat vetivät jälleen runsaasti uusia kerholaisia, haasteemme on edelleen saada porukka pysymään mukana läpi kesän mukana. Keväällä kävivät myös jälleen alakoululaiset tutustumassa golfiin koulun puolesta, mikä on tärkeää lajimme tunnettavuuden kannalta. Myöskin junnujen oma golfleiri vedettiin onnistuneesti läpi kesän aikana.  Ensi kauteen on vielä pitkä matka, mutta nyt päättymässä olevan kauden loppupuoliskolla on hyvä hetki antaa palautetta toimintaamme liittyen. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, palautteen avulla on helpompaa suunnitella toimintaa, jolle on myös kysyntää.

Nyt opintojeni alkamisen myötä tulee myös päätökseen junnukapteenivuoteni. En koe, että olisi järin mielekästä enää toimia NSG:n junnukapteenina kun asun täällä Tampereella. En muutenkaan osaa tässä vaiheessa sanoa, että missä päin pelaan ensi kaudella ja miten paljon ylipäätänsä. Haluankin nyt kiittää NSG:tä ja etenkin Mikaa tuestanne kuluneitten kisavuosien aikana, tukenne on ollut korvaamatonta. Kiitokset myös kaikille muille niin tästä kaudesta kuin kuluneistakin golfkesistä. Meillä on hyvä kotikenttä Nivalassa, pidetään sen puolia jatkossakin. Tunnettavuutta pitää lisätä ja saada uusia pelaajia kentällä, jotta lajimme pärjää harrastusten välisessä kilpailussa tänä päivänä, kun kilpailu eri lajien kesken uusista harrastajista on kovaa kaikkialla. 

Syysterveisin junnukapteeni Aaro

Kommentoi (0) Osumia: 80

Uuden golfkauden lähestyminen saa perhoset lentelemään vatsassa. Kevään paras päivä, uuden kauden startti on ihan lähellä. Yksi kevään huippuhetkistä on kapteenin kunnia olla lyömässä kauden avauslyöntejä. Tilanne on aina yhtä jännittävä – Mika on ikuistamassa hetken kameransa kanssa ja mielessä pyörii osuuko palloon pitkän pelaamattoman talven jälkeen. Kun ensimmäinen swingi onnistuu ja pallo lähtee kohti greeniä, sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla. Sen voi ymmärtää vain muut tähän lajiin rakastuneet.

Uusi golfkesä tuo jälleen mukanaan monipuolista toimintaa naisjäsenillemme. Kesä aloitetaan yhteisillä kauden avajaisilla toukokuussa. Avajaisten teemana on mukava yhdessäolo; kahvitellaan klubilla, vaihdetaan talven kuulumiset ja nautitaan tietysti yhteisestä pelistä. Naisten pelit jatkuvat läpi tulevankin kesän, mutta hieman uudistetussa muodossa. Tänä kesänä yhteisiä pelejä on joka toinen viikko, peliajat vuorottelevat päivä- ja ilta-aikoina. Näin pyritään löytämään yhä useammalle sopivia yhteisiä peliaikoja. Omia pelitaitoja on mahdollista petrata tutun pron Krista Palola ohjauksessa. Alkeiskurssien ja yksityistuntien lisäksi naisille on tarjolla vaihtuvateemaisia opetusklinikoita touko-elokuussa. Kilpailuista innostuneille on jälleen hienoja uutisia, oma naisten kisamme Sähäkkä Ladies Open pelataan lauantaina 11.8.2018. Lisäksi perinteinen naisten 5 seuran ottelu on Kalajoella sunnuntaina 29.7.2018.

Golf on monella tapaa koukuttava laji. Pelipäivät eivät todellakaan ole toistensa kaltaisia; edellisellä kerralla kaikki saattoi sujua kuin tanssi, mutta seuraavalla kerralla peli tökkii kuin ikinä ei olisi golfmaila kädessä ollutkaan. Monesti yksi onnistuminen, esimerkiksi kahdellatoista tehty birdie, saa lukemattomat muut epäonnistumiset unohtumaan ja palaamaan kentälle jälleen seuraavanakin päivänä. Näitä huippuhetkiä varten klubillamme on naisten oma birdiepuu, johon ”böödi-lintuja” kerätään pitkin kesää. Kauden päättäjäisissä kaikkien lintuja palauttaneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja, ja lisäksi kesän birdie-mestari palkitaan!

Aurinko paistaa ja greenit jo hieman vihertävät. Toivottavasti enää ei tarvitse montaa yötä nukkua, ennen kuin pääsemme perinteisiin kauden avaustalkoisiin ja sitä kautta pelaamaan. Toivotan kaikille seuramme jäsenille aurinkoista ja onnistunutta pelikautta, muistetaan kaikki nauttia tästä maailman parhaasta pelistä. Lisäksi haluan toivottaa kaikki uudet ja vanhat naisjäsenemme todella lämpimästi tervetulleiksi mukaan yhteiseen toimintaan! Tulkaa rohkeasti nykäisemään hihasta ja juttelemaan kun kentällä näemme.

Ladykapteeni Tiina

Kommentoi (0) Osumia: 615

Tervehdys!

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää saamastani huomionosoituksesta tultuani valituksi NSG:n Vuoden Golffariksi 2017. Olin todella yllättynyt, kun huomasin erään tavallisen palveluspäivän iltana Sodankylässä Mikalta tulleen whatsapp-viestin, jossa Mika kertoi valinnan osuneen minuun. Varusmiespalveluksen aikana on toisinaan tullut uhrattua varsin vähän ajatuksia golffille. Kiitokset vielä kerran niin seuralle kuin kaikille muillekin, tukenne on ollut matkan varrella aina tärkeätä!

Minusta ei ole varmasti kenelläkään viime vuoden heinäkuun kolmannen päivän jälkeen kovinkaan paljoa havaintoja, sillä astuin tuona päivänä varusmiespalvelukseen Jääkäriprikaatissa Sodankylässä. Laskeskelin, että kierroksia kertyi loppukauden aikana suunnilleen tusinan verran eli jonkinlaisesta välivuodesta golffin suhteen voidaan puhua. Täten myös Nivalan JCT-osakilpailu jäi kauden "päätöskilpailukseni", toki silloin tähän astisen urani paras kilpailukierros 73 lyöntiä riitti voittoon. Itselläni sattui olemaan juuri tuona päivänä lomapäivä, joten pääsin osallistumaan kotikilpailuun, mutta kilpailun lopputulokset ratkesivat minun jo ollessa lomakyydissä. Onneksi kisassa ei päädytty uusintaan, silloin olisin ollut automaattisesti kakkonen tuloksissa. Niin Botnia Golfissa järjestetyt reikäpelin SM-kisat kuin syksyn Nivalan FJT-osakilpailu jäivät osaltani väliin varusmiespalveluksen takia. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että parempi olikin, etten väkisellä koittanut päästä näihin kisoihin,sillä  paras terä pelistä olikin jo jäänyt heinäkuun alun puolelle. Eikä väkisellä pelaamisesta ja kilpailemisesta tule yleensä yhtään mitään.

Nivalan JCT-osakilpailussa menestymisen lisäksi positiivisena kokemuksena kaudesta 2017 jäi mieleen Alastaron lyöntipelin SM-kisat alle 21-vuotiaiden poikien sarjassa. Vaikka lopputuloksissa nimeni kohdalla lukee aina niin tylyltä kuulostava kirjainyhdistelmä MC, pitää muistaa se että olin toisena päivänä tuloksellani 75 lyöntiä kirkkaasti sen päivän kymmenen parhaan pelaajan joukossa sarjassani. Lyönti oli kuitenkin liikaa kahden päivän yhteistuloksessani ja olin kierrostuloksillani 86 ja 75 ensimmäinen cutista tippunut pelaaja 24 parhaan pelaajan jatkaessa finaalikierrokselle. Toisen kierroksen loppupuolisko oli parasta peliä omalta osaltani koko kauden aikana, sillä pelasin viimeiset 12 väylää kaksi alle parin. Menestyminen tuon tason kisoissa vaatii kuitenkin aina tasaita suorittamista eikä 11 lyönnin eroon kierroksien välillä ole yksinkertaisesti varaa.

Positiivisia merkkejä oli havaittavissa kuluneella kaudella myös seuramme junioritoiminnassa. Keväällä Kristan ja minun johdolla vedetyt lähikoulujen golftutustumiset menivät oikein mainiosti ja lajimme tunnettavuutta saatiin varmasti nostettua nivalalaisten lasten ja nuorten keskuudessa. Keväällä tehty työ näkyikin alkukesän ajan golfkerhossa runsaslukuisena osanottajajoukkona, mutta hyvä draivi ei jatkunut läpi kauden, vaan kävijämäärät lopahtivat kerhossa kesän kuluessa kohti syksyä. Tässä onkin meillä seuran junioritoiminnan pyörittäjillä pohdittavaa, että miten golfkerho saadaan pidettyä vetovoimaisena läpi koko kesän ajan ja miten junioreiden omille green card- kursseille saataisiin enemmän väkeä. Minusta olisi hienoa, jos jäsenistö antaisi rohkeasti palautetta junioritoiminnastamme. Itse olen sitä mieltä, että lajimme kasvua niin juniori-ikäisten kuin vanhemman väen keskuudessa jarruttaa lajimme huono tunnettavuus toiminta-alueellamme. Myöskin lajien kova keskinäinen kilpailu harrastajista aiheuttaa omat haasteensa. NSG:llä on paljon potentiaalia kasvaa, puitteista se ei jää kiinni. Tulevalla golfkaudella 2018 onkin aika kaivaa tuo olemassa oleva potentiaali esiin.

Hyvää golfkauden 2018 odotusta toivottaen

junnukapteeni Aaro

Kommentoi (0) Osumia: 612

Tervehdys kaikki golfarit!

Kesäkuun viimeinen viikko on käsillä ja kaikennäköistä onkin myöhäisestä keväästä huolimatta kerennyt tapahtumaan. Itselleni tästä kaudesta on muodostunut tietynlainen välivuosi golfin suhteen, sillä golfreenit jäivät talvella vähiin kevään ylioppilaskirjoitusten vuoksi ja lisäksi asepalvelukseni alkaa heinäkuun kolmantena päivänä Sodankylässä.

Pidimme Kristan kanssa golftutustumisia Ahteen, Haapalan ja Kyösti Kallion koulun oppilaille toukokuun ajan. Lajiesittelyt olivat erittäin mukavia ja antoisia, vaikka vesi satoikin pääasiassa kiinteässä olomuodossa alas taivaalta ja tuuli oli hyytävän kylmää varsinkin rangella. Kaikesta huolimatta oppilaat ja opettajat olivat tyytyväisiä ja innoissaan Liikkuva koulu-hankkeen tarjoamasta mahdollisuudesta päästä kokeilemaan golfia puolentoista tunnin verran. Osallistujamäärät lasten ja nuorten golfkerhossa ovatkin olleet suorastaan räjähdysmäisessä kasvussa tänä vuonna. Parhaimmillaan osallistujia on ollut noin 40, mikä on aivan mahtavaa! Osallistujamäärän kasvun takia tarvitsemmekin lisää ohjaajia mukaan, jolloin kerhon vetovastuut eivät kuormita paljoa yhtä henkilöä. Takasen Sylvesteriin voi olla yhteyksissä tämän asian tiimoilta.

Junior Challenge Tourin eli entisen Aluetourin pohjoisen alueen rankingissa sijoitukseni on kolmen kilpailun jälkeen 11. Paras sijoitus on T8 Vaasassa, joskin ehjää kierrosta ei ole vielä tullut kisoissa pelattua. Nivalan JCT-kisaan osallistuminen on epävarmaa armeijan vuoksi, mutta toivottavasti osallistuminen ainakin syyskuun ensimmäiselle viikonlopulle sijoittuvaan Nivalan FJT eli nuorten SM-kiertueen kisaan onnistuu. Yksi kauden tavoitteistani oli päästä mukaan Alastarossa järjestettäviin lyöntipeli SM-kisoihin ja sinne aukesikin paikka JCT-rankingin kautta. Eli ennen armeijaa kerkeän pelaamaan ainakin yhden hieman isomman sortin kisan.

Pääsin viettämään hieman erilasen juhannusviikon tänä vuonna, sillä olin skotti Gary Orrrin kädinä Linna Golfissa järjestetyssä European Senior Tourin kisassa. Olin menossa sinne jokatapauksessa vapaaehtoiseksi, mutta pääsinkin kädiksi, sillä noin 30 pelaajaa tarvitsi klubin kädin ja meiltä vapaaehtoisiksi ilmottautuneilta kysyttiin halukkuutta kädin tehtäviin. Kisassa oli mukana 54 entista tourjyrää, Garykin oli voittanut ET:llä kahteen otteeseen. Gary pelasi kolme stediä kierrosta yhteistulokseen -4 loppusijoituksen ollessa T9. Tehtäviini kädinä kuului käytännössä kaikkea muuta paitsi greenien linjojen lukemista ja mittojen laskemista. Itse en kyllä olisi osannut lukeakaan Linna Golfin muodokkaita greenejä, eikä Gary kyllä ottanutkaan kolmen kisapäivän aikana kertaakaan kolmea puttia. Kenttä oli vaikeasta keväästä huolimatta hyvässä kunnossa ja greenit olivat tasalaatuisia sekä pohjoisen greeneihin verrattuna erittäin nopeita. Suomen kesä ei kuitenkaan näyttänyt parasta puoltaan, sillä kahtena ensimmäisenä päivänä kisat jouduttiin keskeyttämään pariksi tunniksi ukkosen uhan vuoksi eikä lämpötilakaan hätyytellyt kovin kummoisia lukemia. Kisat olivat kaiken puolin onnistuneet ja Gary toivoikin, että pääsisi kisaamaan Linna Golfiin myös ensi vuonna. Täytyy sanoa, että oli erittäin antoisaa päästä seuraamaan todellisten huippugolfareiden peliä lähietäisyydeltä, kisapäivät olivat ikimuistoisia!

Hyvää kesän jatkoa toivottaen

Junnukapteeni Aaro

Ps. Alla hieman tunnelmia kisapäiviltä

Kommentoi (0) Osumia: 913

Seuramme yhteystiedot:
Nivalan Seudun Golf ry
PL 47 (Ravitie 60)
85500 NIVALA   

Aukiolotiedot:
Kenttä: Suljettu 18.11.
Range: Suljettu 15.10.
Lähipelialue: Suljettu 19.10.

Klubi/Kahvio aukioloajat: 
Kahvio suljettu tältä kaudelta 8.10 alkaen
Kts Toimiston aukioloajat!

Toimiston aukioloajat:
Ei säännöllistä päivystystä talvikaudella, mutta toiminnanjohtaja Mika Takasen tavoittaa puhelimitse
toimisto(ät)nivalanseudungolf.fi / 08 443700

Puhelimet:
Toimisto: 08 443 700
Caddiemaster: 050 3641 666
e-mail Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.nivalanseudungolf.fi