logo

Puheenjohtajan mietteitä

Kaudesta alkaa olla jo puolet takanapäin. Kausi alkoi jo pääsiäisenä ja kierrosmäärien suhteen ollaan aika lailla aikaisempien vuosien vauhdissa. Säät ovat suosineet pelaamista ja kenttä on loistokunnossa.

Alkeiskurssilla on käynyt hyvin väkeä ja green cardin on suorittanut jo 50 tulevaa golfin harrastajaa. Loppukesästä ja syksyllä alkaa vielä uusia kursseja, joten hyvin ehtii vielä! Syksy on hyvä aika aloittaa golfharrastus. Voi makustella miltä laji tuntuu ja seuraavana keväänä sitten alusta lähtien mukaan hyvän harrastuksen pariin.

Kilpailutoimintaa uudistettiin tälle kesää siten, että yksilökilpailuja ja parikisoja on nyt ollut tasaisemmin. Tämä on toiminut ja kisoissa on ollut pelaajia runsaasti. Loppukaudella on tulossa seuran mestaruuskilpailujen lisäksi monia mielenkiintoisia kisoja.

Toteutamme myös tänä vuona Pelaaja Ensin –Kyselyn. Kyselyyn kannattaa vastata ja tulokset julkaisemme kauden päätteeksi. Tarkoituksemme on kehittää ja uudistaa seuran toimintaa. Mielellään kuulisimme jäsenistön mielipiteitä asiassa. Mitä uudistuksia haluaisitte seuran toimintaan ja olisiko kentän suhteen kehittämistarpeita yms. Palautetta voi antaa sähköpostilla puheenjohtaja(ät)nivalanseudungolf.fi tai toiminnanjohtaja(ät)nivalanseudungolf.fi

Minun golfharrastus alkoi vuonna 2010 vaimon innoittamana, kun kävimme alkeiskurssin Nivalassa. Siitä lähtien olemme lajia harrastaneet ja saaneet omia lapsiakin innostumaan golfista. Rehellisesti on tunnustettava, että golfkärpänen on päässyt puraseen.

Olen ollut seuran johtokunnassa useamman vuoden ja saanut seurata läheltä golfyhteisön toimintaa. Syyskokous valitsi minut uudeksi puheenjohtajaksi Markku Pietikäisen jäätyä sivuun puheenjohtajan tehtävistä. Parhaimmat kiitokset Markulle hyvästä ja ansiokkaasta toiminnasta joka toki jatkuu johtokunnan jäsenenä sekä senioritoimikunnan puheenjohtajana.

Markku Laitila

Kevät aurinko on tullut esille, hangen pinta alenee ja golf kausi lähenee. Seuran kevätkokous on pidetty ja valmistautuminen tulevaan kauteen toimistolla ja varikolla on alkanut. Samoin harrastajan mieli alkaa virittäytymään tulevan kauden avaukseen. Kenttä avataan luonnollisesti heti kun se on mahdollista. Päivää arvuutellaan, mutta aina se tulee nopeasti.

Uuteen kauteen lähdetään uusilla säännöillä. En vielä ole niihin kovin perehtynyt, nyt alkaa olla aika tutustua. Pelin perusteet eivät muutu paljon, mutta pieniä helpottavia ja selkeyttäviä muutoksia on tullut. Toimistolla suunnitellaan sääntökoulutusta, joten kiinnostus siihen kannattaa ilmaista, sillä varmistetaan koulutuksen toteutuminen.

Omalla kohdallani viime kausi päättyi jonkinlaiseen pelilliseen kriisiin, lyönti ei kulkenut, eikä varsinkaan osunut, seurauksena synkkiä ajatuksia. Kevään aurinko on kuitenkin nostanut innostusta ja mailat on puhdistettu aloitusta varten. Ehkä asiassa on tukenut myös keilailu harrastus talven aikana, siinä on saanut kehittää kehon hallintaa ja koordinaatiota mukavalla tavalla.

Seniorien toiminta käynnistyy talkoilla, kesän suunnitelma on senioritoiminnan osalta tehty ja näkyvillä ”Senioritoimikunta” –palstalla. Tervetuloa toimintaan mukaan, uudet ja vanhat seniorit.

Markku Pietikäinen
johtokunnan jäsen
senioritoimikunnan puheenjohtaja

Joulu on ovella ja heti perään alkaa uusi vuosi. Sen myötä minä jätän Nivalan seudun golf yhdityksen puheenjohtajan tehtävän toisiin osaaviin käsiin. Tehtävässä aloittaa syyskokouksen valitsemana Markku Laitila. Hän on pätevöitynyt monissa luottamustehtävissä ja monivuotisena johtokunnan jäsenenä.

Toivotan Markulle mitä parhainta menestystä vaativassa tehtävässä ja samalla oman varauksettoman tukeni työhön, jatkanhan vielä johtokunnan jäsenenä.

Seitsemän vuotta, jotka toimin puheenjohtajana, olivat mielenkiintoisia vuosia. Kenttää ja sen hoitoa kehitettiin, kaikissa toimissa johtoajatuksena oli kolme sanaa, pelattavuus, hoidontarve ja viihtyvyys. Pieniä resursseja on pyrittävä käyttämään mahdollisimman viisaasti kohdentamalla ne tarkasti vaikuttavimpaan kohteeseen. Resurssien riittävyys on kiinni pelaajamääristä, Nivalan kenttä on suhteellisen pienellä talousalueella. Pelaajamäärän lisäämiseksi on löydettävä uusia ihmisiä, jotka voisivat kiinnostua lajista. Me innokkaimmat olemme jo mukana.

Haluan kiittää jäsenistöä luottamuksestanne ja tuestanne puheenjohtaja aikanani. Annetaan tuki myös uudelle puheenjohtajalle, laitetaan aina sana oman kentän ja golfin puolesta.

Kentän kunnosta vastaavalle henkilöstölle kuuluu myös kiitos. Pelaaja Ensin –kyselyn tulokset olivat myönteiset. Erityisesti jäsenet kokivat kentän ilmapiirin myönteisenä, samoin vieraspelaajat.

Kysely otettiin käyttöön, jotta saisimme suoraan pelaajilta tietoa kehittämistarpeista. Tällä tiedolla olemme voineet kohdentaa pienet resurssimme mahdollisimman hyvin vaikuttaviin kohteisiin.

Toivotan kaikille Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019.

Uuden golfkauden odotuksessa.

puheenjohtaja
Markku Pietikäinen

Terve!

Kirjoitan blogikirjoitustani tällä kertaa täällä Tampereen Hervannassa, jossa olen aloittanut tänä syksynä opintoni. Opiskelen tosiaan Tampereen Teknillisessä Yliopistossa DI-opettaja-koulutusohjelmassa eli tulen aikanaan suorittamaan myös matemaattisten aineiden opettajan pätevyyden. Syksyni onkin pitänyt sisällään kaikenlaista kiirettä opiskelujen suhteen, joten golf on saanut jäädä hieman sivummalle tänä syksynä. Voin vain todeta sen, kuinka suuri etu meillä Nivalassa on se, että pelaamaan pääsee avausviikonloppua lukuunottamatta käytännössä aina silloin kuin haluaa. Täällä etelässä ei enää noin vain lähdetä iltaysiä pelaamaan, vaan peliajat täytyy varata oikeasti hyvissä ajoin.

Tämä golfkausi oli osaltani edellisen kauden tapaan välivuoden omainen, sillä kotiuduin Jääkäriprikaatista kesäkuun puolessavälissä. Armeijavuosi oli kyllä sen verran hieno kokemus, että golfkauden kunnollisen aloittamisen viivästyminen ei jäänyt harmittamaan. Heinä- ja elokuu pitivätkin sitten sisällään useamman niin alueellisen kuin kansallisen tason juniorikilpailun ympäri Suomea pohjoisimman kisan ollessa Torniossa ja eteläisimmän Espoossa asti. Kauteni on ollut kuitenkin haastavamman puoleinen eikä kovin montaa ehjää suoritusta jäänyt kisoista käteen. Epätasaisuus on leimannut peliäni, hyvän kierroksen jälkeen saatettiin tulla alaspäin melkoisellakin ryminällä tuloksien suhteen. Päällimmäisenä kisoista jää mieleen aivan mukavasti sujunut Lappajärven FJT-osakilpailu kierrostuloksin 78 ja 80, jolla heltisi sijoitus 40 parhaan joukkoon 90 pelaajan kisassa. Rehellisyyden nimissä täytyy se sanoa, että ei tältä kaudelta liikoja voinut edes odottaa talviharjoittelun ja alkukauden jäädessä väliin kokonaan.

NSG:n junnutoiminnassa oli aivan hyvä meno ja meininki kesän aikana. Golfkerhon osallistujamäärä vakiintui reiluun puolen kymmeneen, mikä on positiivista edellisiin vuosiin verrattuna. Toki kevään ja alkukesän ensimmäiset kerhokerrat vetivät jälleen runsaasti uusia kerholaisia, haasteemme on edelleen saada porukka pysymään mukana läpi kesän mukana. Keväällä kävivät myös jälleen alakoululaiset tutustumassa golfiin koulun puolesta, mikä on tärkeää lajimme tunnettavuuden kannalta. Myöskin junnujen oma golfleiri vedettiin onnistuneesti läpi kesän aikana.  Ensi kauteen on vielä pitkä matka, mutta nyt päättymässä olevan kauden loppupuoliskolla on hyvä hetki antaa palautetta toimintaamme liittyen. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, palautteen avulla on helpompaa suunnitella toimintaa, jolle on myös kysyntää.

Nyt opintojeni alkamisen myötä tulee myös päätökseen junnukapteenivuoteni. En koe, että olisi järin mielekästä enää toimia NSG:n junnukapteenina kun asun täällä Tampereella. En muutenkaan osaa tässä vaiheessa sanoa, että missä päin pelaan ensi kaudella ja miten paljon ylipäätänsä. Haluankin nyt kiittää NSG:tä ja etenkin Mikaa tuestanne kuluneitten kisavuosien aikana, tukenne on ollut korvaamatonta. Kiitokset myös kaikille muille niin tästä kaudesta kuin kuluneistakin golfkesistä. Meillä on hyvä kotikenttä Nivalassa, pidetään sen puolia jatkossakin. Tunnettavuutta pitää lisätä ja saada uusia pelaajia kentällä, jotta lajimme pärjää harrastusten välisessä kilpailussa tänä päivänä, kun kilpailu eri lajien kesken uusista harrastajista on kovaa kaikkialla. 

Syysterveisin junnukapteeni Aaro

Seuramme yhteystiedot:
Nivalan Seudun Golf ry
PL 47 (Ravitie 60)
85500 NIVALA   

Aukiolotiedot:
Kenttä: Avataan jälleen keväällä 2020
Range: Avataan jälleen keväällä 2020
Lähipelialue: Avataan jälleen keväällä 2020

Klubi/Kahvio aukioloajat: 
Avataan jälleen keväällä 2020


Toimiston aukioloajat:
Arkisin pääsääntöisesti klo 9-16
toimisto(ät)nivalanseudungolf.fi / 08 443700

Puhelimet:
Toimisto: 08 443 700
Caddiemaster: 050 3641 666
e-mail Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.nivalanseudungolf.fi