logo

NIVALAN SEUDUN GOLFIN AINA VOIMASSA OLEVAT PAIKALLISSÄÄNNÖT 7.8.2018 ALKAEN

VIHERIÖIDEN 9 JA 18 VIERESSÄ OLEVAT VERKKOAIDAT OVAT KIINTEITÄ HAITTOJA, JOISTA VAPAUTUMINEN ILMAN RANGAISTUSTA DROPPAUSLALUEELLE SÄÄNNÖN 24-2 MUKAISESTI

SINISIN TOLPIN TAI SINISELLÄ MAALILLA MERKITYT ALUEET SEKÄ LISÄKSI MULLALLA TAI HAKKEELLA OLEVAT JYRSITYT KANNONPAIKAT, SORAPÄÄLLYSTEISET SALAOJAT, TYÖKONEEN RENKAANJÄLJET, HIEKKAESTEESSÄ SATEEN AIHEUTTAMA VESIVALUMA JA MUURAHAISKEOT PELIALUEELLA OVAT KUNNOSTETTAVAA ALUETTA, JOISTA SAA PELATA TAI VOI VAPAUTUA ILMAN RANGAISTUSTA SÄÄNNÖN 25-1 MUKAISESTI.
SINIVALKOISIN TOLPIN MERKITYT ALUEET OVAT KUNNOSTETTAVAA ALUETTA, JOISTA EI SAA PELATA JA NIISTÄ VAPAUDUTAAN ILMAN RANGAISTUSTA SÄÄNNÖN 25-1 MUKAISESTI

PELAAJA VOI HANKKIA ETÄISYYSTIETOA MYÖS KÄYTTÄMÄLLÄ ETÄISYYTTÄ MITTAAVAA LAITETTA.

HIEKKAESTEISSÄ OLEVAT IRTOKIVET SAA RANGAISTUKSESSA POISTAA SÄÄNNÖN 24-1 MUKAISESTI

JOS PALLO OSUU KENTÄLLÄ OLEVAAN SÄHKÖJOHTOON, ON PELAAJAN UUSITTAVA LYÖNTI RANGAISTUKSETTA SÄÄNNÖN 20-5 MUKAISESTI. ELLEI PALLO OLE VIIVYTYKSETTÄ SAATAVILLA, VOIDAAN PALLO KORVATA TOISELLA.
SÄHKÖTOLPPAAN TAI SEN HARUKSEEN OSUTTAESSA LYÖNTIÄ EI UUSITA RANGAISTUKSETTA JA EDETÄÄN YLEISTEN SÄÄNTÖJEN MUKAISESTI

JUNARADALLE NOUSEMINEN EHDOTTAMASTI KIELETTY

HOITOHENKILÖSTÖLLÄ ON KENTÄLLÄ ETUAJO-OIKEUS

MITTAMERKIT ON MITATTUNA VIHERIÖN KESKELLE

Sääntöjä 18-2, 18-3 ja 20-1 muokataan seuraavasti:
Pelaajan pallon ollessa viheriöllä pelaaja ei saa rangaistusta, jos pelaaja, hänen joukkuetoverinsa, vastustajansa tai kenen tahansa caddie tai varusteet liikuttavat
vahingossa palloa tai merkkinappia.
Liikkunut pallo tai merkkinappi on asetettava takaisin paikalleen Säännön 18-2, 18-3 ja 20-1 mukaisesti.
Tämä paikallissääntö on voimassa ainoastaan silloin, kun pelaajan pallo tai merkkinappi on viheriöllä ja sen liikkuminen on tapahtunut vahingossa.
Huom.: Jos todetaan, että pelaajan pallon liikkumisen on aiheuttanut tuuli, vesi tai muu luonnollinen syy kuten painovoima, tulee pallo pelata uudesta
sijaintipaikastaan. Vastaavasti edellä mainituilla tavoilla liikkunut merkkinappi tulee asettaa takaisin paikalleen.”

RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNTÖJEN RIKKOMISESTA REIKÄPELISSÄ REIÄN MENETYS JA LYÖNTIPELISSÄ KAKSI LYÖNTIÄ

 

TILAPÄISESTI VOIMASSA OLEVAT PAIKALLISSÄÄNNÖT, JOTKA EIVÄT OLE VOIMASSA MIKÄLI NIIDEN VOIMASSAOLOSTA EI OLE ERIKSEEN ILMOITETTU 1. LYÖNTIPAIKAN LÄHEISYYDESSÄ SEKÄ KILPAILUINFOISSA!

ILMAISTUSREIÄT PELIALUEELLA (VOIMASSA TOISTAISEKSI)
Jos pallo pelialueella on ilmastusreiässä, pelaaja saa ilman rangaistusta nostaa ja puhdistaa pallon. Pelialueella pelaajan tulee pudottaa pallo mahdollisimman lähelle paikkaa, jossa pallo oli, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää. Viheriölläpelaajan tulee asettaa pallo lähimpään paikkaan, ei lähemmäksi reikää, jossa vapaudutaan tällaisesta olosuhteesta.

SIIRTOSÄÄNTÖ (EI VOIMASSA TOISTAISEKSI)
Kun pallo on missä tahansa pelialueen lyhyeksi leikatulla osalla, pallon saa rangaistuksetta nostaa ja puhdistaa. Ennen pallon nostamista sen paikka on merkittävä. Nostettu pallo on asetettava tuloskortin pitemmän sivun (19cm) salliman matkan päähän alkuperäisestä sijaintipaikastaan, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää, ei esteeseen eikä viheriölle. Pelaaja voi asettaa pallonsa vain kerran. Asetettu pallo on pelissä (sääntö 20-4). Jos pallo ei pysy sitä asetettaessa paikallaan, sovelletaan sääntöä 20-3d. Jos asetettu ja paikalleen jäänyt pallo tämän jälkeen liikkuu, ei rangaistusta seuraa. Pallo pelataan uudelta paikaltaan, ellei jokin muu sääntö muuta määrää. Jos pelaaja ei merkitse pallon paikkaa ennen sen nostamista, saa hän lyönnin rangaistuksen. Jos pelaaja siirtää palloa muulla tavalla, esimerkiksi mailan lavalla, hän saa lyönnin rangaistuksen.

Seuramme yhteystiedot:
Nivalan Seudun Golf ry
PL 47 (Ravitie 60)
85500 NIVALA   

Aukiolotiedot:
Kenttä: Suljettu 18.11.
Range: Suljettu 15.10.
Lähipelialue: Suljettu 19.10.

Klubi/Kahvio aukioloajat: 
Kahvio suljettu tältä kaudelta 8.10 alkaen
Kts Toimiston aukioloajat!

Toimiston aukioloajat:
Ei säännöllistä päivystystä talvikaudella, mutta toiminnanjohtaja Mika Takasen tavoittaa puhelimitse
toimisto(ät)nivalanseudungolf.fi / 08 443700

Puhelimet:
Toimisto: 08 443 700
Caddiemaster: 050 3641 666
e-mail Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.nivalanseudungolf.fi