logo

Tänään oli ensimmäistä kertää syksylle kuurainen maa aamulla, joten muistutuksena vanha teksti.Öiden viileentyessä pelaajien tulee muistaa, että kuuraisella kentällä ei saa pelata!
Maltetaan odottaa lämpötilan nousua parin kolmeen asteeseen, jotta kuura kerkeää lähteä viheriöiltä pois.

Lisäksi pelaajilta pyydetään tarkkuutta lyönti- ja alastulojälkien korjaamisessa!
Näin syksyllä esimerkiksi paikkaamaton alastulojälki on erittäin otollinen kasvupaikka vaikka homeitiöille, jotka tuhoavat kasvuston isoltakin alalta.

"Miksi golfia ei pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella?"

Yksiselitteinen vastaus: "heinä kuolee".
Jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita. Kävelyjäljistä heinä kuolee välittömästi tai viimeistään talven kovilla pakkasilla.
Vaurioitunut heikkokuntoinen kasvusto on myös erittäin altis kasvitaudeille. Erityisen herkkiä ovat matalat ja tiiviit viheriöheinäkasvustot kuten röllit ja kylänurmikka. Ne vaurioituvat herkimmin ja toipuminen vaurioista on hitainta.
Vaikka yksivuotinen kylänurmikka kuoleekin useimpina talvina ainakin osittain, ei pelaaminen ole perusteltua, sillä varsinaisten kasvustovaurioiden lisäksi pelaaminen kuluttaa viheriön kuitukerrosta ja tiivistää sen pintaa. Kuitukerroksen kuluminen tai puhkeaminen vaikeuttaa kevään hoitotöitä ja etenkin siementen itämistä. Hyvänlaatuinen kuitu suojaa siemeniä kuivumiselta ja pitää viheriön pinnan kasassa.
Viheriöpinnan tiivistyminen taas on kuin oven avaus sinilevälle. Levä iskee heti keväällä ja kovistakin torjuntayrityksistä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia koko pelikauden ajan. Suurin syy leväongelmiin johtuu heikkokuntoisella kasvustolla liikkumisesta.
Viheriöillä liikkumista sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä joko kävellen tai koneella tulee ehdottomasti välttää.Heinän ollessa jäässä taikuurassa on kenttä suljettava kävelyltä, koneella liikkumiselta ja pelaamiselta.

Harri Walden
kenttäkonsultti
Suomen Golfliitto

Kenttämestari Tero Vähäaho

Seuramme yhteystiedot:
Nivalan Seudun Golf ry
PL 47 (Ravitie 60)
85500 NIVALA   

Aukiolotiedot:
Kenttä: Suljettu 18.11.
Range: Suljettu 15.10.
Lähipelialue: Suljettu 19.10.

Klubi/Kahvio aukioloajat: 
Kahvio suljettu tältä kaudelta 8.10 alkaen
Kts Toimiston aukioloajat!

Toimiston aukioloajat:
Ei säännöllistä päivystystä talvikaudella, mutta toiminnanjohtaja Mika Takasen tavoittaa puhelimitse
toimisto(ät)nivalanseudungolf.fi / 08 443700

Puhelimet:
Toimisto: 08 443 700
Caddiemaster: 050 3641 666
e-mail Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.nivalanseudungolf.fi